'Tottenham en Lyon akkoord over miljoenentransfer; Fransen maken enorme winst'

'Tottenham en Lyon akkoord over miljoenentransfer; Fransen maken enorme winst'

30-06-2019 23:45

Tottenham Hotspur en Olympique Lyon zijn volgens L'Equipe akkoord over een transfer van Tanguy Ndombele. De middenvelder gaat de Franse club zo'n 62 miljoen euro opleveren. Ook kan Lyon nog tien miljoen euro aan bonussen verwachten.

Het doorgaans goed ingevoerde L'Equipe meldt dat Spurs en Lyon elkaar hebben gevonden in de onderhandelingen rondom Ndombele. Het was al langer een publiek geheim dat de middenvelder naar Noord-Londen zou vertrekken, maar nu lijkt de definitieve overstap nabij. Volgens de Franse krant zijn club en speler nu met elkaar in gesprek over de contractvoorwaarden.

Olympique Lyon ontvangt in ieder geval 62 miljoen euro voor Ndombele. Dat bedrag kan nog met tien miljoen verhoogd worden, mocht Tottenham bepaalde doelen in de Champions League weten te verwezenlijken. Dat betekent dat de Fransen enorme winst boeken op Ndombele. In de zomer van 2018 namen ze hem immers voor tien miljoen over van Amiens. Tijdens het afgelopen seizoen kwam de 22-jarige middenvelder tot 34 competitiewedstrijden voor Lyon, waarin hij één doelpunt maakte.