Prettig om tegen Tielemans te spelen, maar Kompany staat nog vier stappen hoger

"Prettig om tegen Tielemans te spelen, maar Kompany staat nog vier stappen hoger"

28-06-2019 10:00 Laatste update: 10:04
2

Anderlecht speelt zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde uit Eerste Amateurklasse. Vincent Kompany wordt daar ongetwijfeld de hoofdattractie, voor de fans én de spelers.

Aanvaller Dempsey Vervaecke hoopt alvast dat hij het tegen Kompany mag opnemen. "We spelen elk seizoen een oefenmatch tegen Anderlecht, maar dit is wel heel bijzonder. Het is altijd prettig om tegen pakweg Tielemans te spelen, maar Kompany staat nog drie of vier trappen hoger. We kijken er allemaal enorm naar uit. De interesse voor de match is bijzonder groot. Veel vrienden en familieleden vragen een kaartje voor zaterdag - de impact van zijn aanwezigheid is enorm."

Met Stijn Meert heeft KSV Oudenaarde een oude bekende als coach. Hij speelde nog samen met Kompany. "Ik herinner mij dat hij destijds eens mocht meetrainen met de beloften. Hij was toen ongeveer 15 jaar en maakte dan reeds indruk. Al mijn spelers zullen zaterdag tegen hem willen spelen, maar daar mag ik geen rekening mee houden. Voor mij komt het erop aan om iedereen deze week voldoende speelminuten te geven."