Anderlecht-jonkies imponeren niet: '18-jarige Lutonda profileerde zich het meest'

Anderlecht-jonkies imponeren niet: '18-jarige Lutonda profileerde zich het meest'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 16:00zo 23-06-2019 om 16:00

Anderlecht trapte de oefencampagne zaterdag af met een 1-0 zege versus stadsgenoot RDWM. Debuterend T1 deed door de afwezigheid van Vincent Kompany en de vijf belofte-internationals een beroep op veel jongeren. Het Nieuwsblad zag een nieuw talent zich aandienen.

Het was geen enverende derby, stelde ook Het Nieuwsblad vast. De jonge garde van Anderlecht kwam moeilijk tot kansen, maar gaf anderzijds weinig weg. In de zoektocht naar lichtpuntjes kwam de krant uit bij 18-jarige Thierry Lutonda. 'Het was een eerste ervaring, maar er was nog weinig te zien en niemand stak er echt bovenuit. Linksback Lutonda profileerde zich nog het meest, maar een nieuwe Verschaeren stond nog niet op', luidde de waarneming.

Lutonda begint aan zijn zesde jaargang bij Anderlecht, nadat hij in de zomer van 2014 overkwam van Standard. De linkspoot geldt op zijn positie tot een van de belangrijkste talenten van ons land. Lutonda is vanaf de U16 in beeld bij de bond geweest en was het meest recent actief voor de nationale U19. Mogelijk is hij een van de beloftevolle spelers die zijn kans krijgt onder Vincent Kompany. Zijn start was alvast veelbelovend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws