OFFICIEEL: Clubiconen Maldini en Boban moeten AC Milan terug naar de top brengen

OFFICIEEL: Clubiconen Maldini en Boban moeten AC Milan terug naar de top brengen

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 15:38vr 14-06-2019 om 15:38

AC Milan heeft Zvonimir Boban aangesteld als de nieuwe directeur voetbalzaken. Verder gaat Paolo Maldini aan de slag als de nieuwe technisch directeur. Dat heeft de club gemeld via de officiële kanalen.

Maldini is in Milaan de opvolger van de vertrokken Leonardo. De oud-verdediger van Milan was al werkzaam bij de club. Boban komt over van de wereldvoetbalbond FIFA. Het duo heeft als taak om Milan terug te brengen aan de top van het voetbal.

Algemeen directeur Ivan Gazidis is in zijn nopjes met met zijn team. "Samen met Paolo Maldini (en Boban red.) heb ik twee individuen aan mijn zijde van ongekende kwaliteit en bekwaamheid. Zij zijn in staat onze visie over te brengen en een steeds competitiever en succesvoller AC Milan te bouwen", laat hij in een reactie op de website van AC Milan weten.

Boban liet weten blij te zijn met zijn terugkeer in Italië. "Ik zal mijn bijdrage leveren om Milan terug te krijgen waar het verdient te zijn. Milan moet een toonaangevende en winnende club zijn", stelt hij.

"Toen Paolo mij belde om te kijken of ik beschikbaar was, sprong ik in mijn auto en ben ik midden in de nacht naar zijn huis in Milaan gegaan om de stand van zaken te evalueren", vervolgt Boban. "Nadat ik met Ivan had gesproken en de accomodatie had gezien, was alles duidelijk. Hier ben ik: in mijn stad, bij de club waar ik van hou in een land dat me zoveel heeft gegeven. Ik hoop dat ik het gestelde vertrouwen kan terugbetalen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws