'STVV gaat voor Belgische kuur: Kanaries willen Peeters terug naar Stayen halen'

'STVV gaat voor Belgische kuur: Kanaries willen Peeters terug naar Stayen halen'

07-06-2019 08:01
3

STVV dreigt na een sterk seizoen verschillende sterkhouders kwijt te spelen. De Kanaries blijven niet bij de pakken zitten. Het Belang van Limburg weet namelijk dat een oude bekende kan terugkeren naar Stayen.

Zo denkt aan STVV aan een hereniging met Stef Peeters. De centrale middenvelder – die het voorbije seizoen op uitleenbasis voor Zulte Waregem speelde – mag Caen verlaten. Peeters had STVV in 2017 nog verkocht aan de Franse eersteklasser, maar dat avontuur werd geen succes.

Peeters genoot zijn jeugdopleiding bij KRC Genk, maar kende bij STVV zijn grote doorbraak in het seizoen 2016-2017. De linkspoot was toen goed voor vijf doelpunten en dertien assists. Bijna twee jaar later keert Peeters dus mogelijks al terug naar STVV.

Belgische versterking
Marc Brys ziet de komst van Peeters zeker en vast zitten. "Het is een slimme speler die in Waregem een goeie periode achter de rug heeft. Hij zou welkom zijn", aldus de STVV-trainer vanop vakantie in Cyprus.

"Wij zijn op zoek naar Belgische, en als het kan Limburgse, versterking. Het moeten wel jongens zijn die iets bijbrengen. Het is niet de bedoeling om nog meer Japanners aan te trekken. Op dat vlak werd vorig seizoen het plafond bereikt", voegt voorzitter David Meekers eraan toe.