Arnesen ziet gave bij Kompany: Hij deed me terugdenken aan Johan Cruijff

Arnesen ziet gave bij Kompany: "Hij deed me terugdenken aan Johan Cruijff"

05-06-2019 13:57
15

Frank Arnesen en Michael Verschueren, het sportieve duo van Anderlecht, waren op 12 maart op werkbezoek bij Manchester City. Daar spraken zij met Vincent Kompany over voetbal. Er was op dat moment helemaal nog geen sprake van een terugkeer als speler/trainer, maar die ontmoeting heeft Arnesen wel mede doen overtuigen.

"Gedurende anderhalf uur heeft hij met behulp van een bord uitgelegd hoe hij het liefst zou willen voetballen. Hij ging uit van een systeem met vijf offensief ingestelde spelers en vijf verdedigende jongens. Hij lichtte toe hoe de ruimte benut moest worden, hoe het team moest denken in balbezit en balverlies, welke type spelers je nodig hebt om dat soort voetbal te brengen...", vertelt de 62-jarige Arnesen in Sport/Voetbalmagazine.

De Deen moest tijdens het onderonsje terugdenken aan Johan Cruijff. "Vincent heeft de gave om alles verstaanbaar te maken en simpel te doen lijken. Zijn uiteenzetting deed me terugdenken aan een analyse van Cruijff, toen hij na zijn periode bij de Washington Diplomats even als adviseur werd ingeschakeld bij Ajax. Het enige verschil: Cruijff deed het met de handen in de zakken en een sigaret in zijn mond", aldus Arnesen over de vergelijking met de overleden legende.