Pochettino: 'Ging voor ons om ervaring opdoen, gold vorig jaar voor Liverpool'

Pochettino: 'Ging voor ons om ervaring opdoen, gold vorig jaar voor Liverpool'

02-06-2019 10:47

Teleurstelling en trots vechten om voorrang bij Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino na de verloren Champions League-finale. De Londenaren gingen in Madrid met 2-0 onderuit tegen Liverpool.

Spurs kreeg al na 24 seconden een dreun te verwerken, toen de bal op de stip ging vanwege hands en Mohamed Salah raak schoot. "Op zo'n moment kun je je niet voorbereiden", zegt Pochettino tegen BT Sport. "Van tevoren verwacht je natuurlijk niet dat je na een minuut al achter staat. Dat maakte het een mentaal zware finale, die voor ons ging om leren en ervaring opdoen. Dat gold vorig seizoen voor Liverpool tegen Real Madrid."

Tottenham bleef lang in de wedstrijd, maar incasseerde in de slotfase de genadeklap van Divock Origi. "Ik ben trots op hoe mijn team heeft gestreden", stelt Pochettino. "We gingen voor de gelijkmaker en in de tweede helft hebben we goed gespeeld. Na de 0-1 hebben we meteen ons strijdplan gewijzigd. Dat is lastig voor de spelers, maar ik ben trots op ze en op de fans."

Pochettino noemt Liverpool de terechte winnaar. "De felicitaties zijn voor hen. De lat ligt enorm hoog op dit niveau en vandaag was het niet genoeg wat we lieten zien. Erg jammer, maar een finale wil je altijd opnieuw meemaken. Ik hoop dat we weer gaan bouwen en zo snel mogelijk weer in de finale van de Champions League staan."