Seizoen van Kara is al voorbij, Diatta van Club Brugge moet nog even gas geven

Seizoen van Kara is al voorbij, Diatta van Club Brugge moet nog even gas geven

31-05-2019 12:29 Laatste update: 12:46
2

Krépin Diatta van Club Brugge maakt nog altijd kans om in actie te komen tijdens de Afrika Cup. Voor Kara Mbodj is het dromen over. De verdediger van RSC Anderlecht haalde de voorselectie van Senegal niet. 

Diatta maakte in maart van dit jaar zijn debuut voor de nationale ploeg van Senegal. Madagaskar was toen de tegenstander. Later verzamelde hij zijn tweede cap tegen Mali. Terwijl Diatta aan zijn opgang bezig was bij Senegal, ging het de verkeerde kant op met Kara. Bij de vorige interlandperiode was hij er niet bij. Cissé zei toen dat Kara terug zijn oude niveau moest halen. In de ogen van de bondscoach is dat dus niet gelukt.

Oude bekenden uit de Jupiler Pro League
Andere bekende namen in de voorselectie van Senegal zijn: Moussa Wague van FC Barcelona, die nog bij KAS Eupen speelde, en Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Ook vooormalig Anderlecht-speler Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) is straks mogelijk te zien op de Afrika Cup.

Aliou Cissé doet voorlopig nog een beroep op vijfentwintig spelers. Voor de Afrika Cup begint, moet de bondscoach van Senegal nog twee jongens teleurstellen en thuislaten. Het toernooi in Egypte begint op 15 juni. De finale staat op 7 juli op het programma.