VP 11, de resultaten: Landskampioen KRC Genk domineert elftal

VP 11, de resultaten: Landskampioen KRC Genk domineert elftal

Gepubliceerd: vrijdag 31 mei 2019 om 16:00vr 31-05-2019 om 16:00

Naar goede gewoonte kon er weer gestemd worden voor de VP 11. Uit de resultaten bleek dat landskampioen KRC Genk het elftal domineert met maar liefst zeven spelers. Ook coach Philippe Clement, nu Club Brugge, werd geselecteerd als beste coach.

Doelman: Sinan Bolat – Antwerp

Bolat werd bij de Gouden Schoen niet verkozen tot beste doelman, maar de bezoekers van VoetbalPrimeur stemden met 38% duidelijk voor de Turkse doelman van Antwerp. Danny Vukovic van KRC Genk werd tweede met 26% gevolgd door Jean Butez en Thomas Kaminski, beiden 12%.

Centrale verdedigers: Sebastien Dewaest – KRC Genk en Brandon Mechele – Club Brugge

In de verdediging werden Dewaest en Mechele verkozen. Dewaest was bij KRC Genk de rots in de branding en kreeg de meeste stemmen met 26%. Mechele volgde op de voet met 22% en was bij Club Brugge ook weer een sterkhouder. Mechele is inmiddels al voor de vierde interland op rij opgeroepen voor de Rode Duivels.

Rechtsback: Joakim Maehle – KRC Genk

Met 54% van de stemmen is Maehle de overduidelijke rechtsback in het elftal. De 22-jarige Deen maakte enorm veel indruk op de rechterflank van KRC Genk afgelopen seizoen. Clinton Mata werd tweede met 23% en Aurelio Buta vervolledigt de top 3 met 21%.

Linksback: Jere Uronen – KRC Genk

Ook op de linkbackpositie kwam een KRC Genk-speler als overduidelijke winnaar uit de bus. Uronen kreeg 56% van de stemmen gevolgd door een sterke tweede Juklerod met 34%. Gelegenheidslinksachter Collins Fai kreeg 9%.

Centrale middenvelder: Ruslan Malinovskyi – KRC Genk

Centraal op het middenveld komt Rusland Malinvskyi te staan. De spelverdeler kreeg 38% van de stemmen. Teamgenoot Sander Berge werd tweede en kreeg 27%. Op nummer drie kwam Faris Haroun van Antwerp. Malinovskyi zette de lijnen uit bij KRC Genk afgelopen seizoen en had een groot aandeel in het kampioenschap van de Limbugers.

Nummer 10: Hans Vanaken – Club Brugge

Met 51% werd Gouden Schoen Hans Vanaken verkozen tot beste nummer 10. De middenvelder was weer onmisbaar voor Club Brugge en maakt inmiddels ook deel uit van de Rode Duivels. Alejandro Pozuelo (26%) en Yari Verschaeren (18%) kwamen op plek twee en drie.

Rechtsbuiten: Junya Ito – KRC Genk

De Japanner liet in een korte periode veel mooie dingen zien bij KRC Genk. Dat was voor de bezoekers genoeg om hem boven Theo Bongonda te verkiezen op de rechtsbuitenpositie. Ito kreeg 39% van de stemmen en de flitser van Zulte Waregem 30%. Dennis werd derde met 25%.

Linksbuiten: Leandro Trossard – KRC Genk

Op de linksbuiten werd Trossard met een overduidelijke 79% van de stemmen verkozen. De aanvoerder van KRC Genk was één van de belangrijkste pilaren in het kampioenenelftal van Clement. Op plaats twee volgende Djenepo met 10%.

Aanvallers: Samatta – KRC Genk en Wesley - Club Brugge

Goaltjesdief Mbwana Samatta werd als beste aanvaller verkozen met 42%. Tussen Wesley Moraes en Dieumerci Mbokani was het echter zeer spannend. Beide spitsen kregen 20% van de stemmen. Beiden waren ook de absolute aanvalsleiders van hun club. Op basis van doelpunten heeft Wesley echter het voordeel. De spits scoorde 13 goals terwijl Mbokani 11 doelpunten voor zijn rekening nam in de JPL. Een spits wordt meestal afgerekend op het aantal doelpunten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws