Vertonghen snapt het niet: Hij heeft nooit die credits gekregen

Vertonghen snapt het niet: "Hij heeft nooit die credits gekregen"

30-05-2019 07:49
1

Dit weekend speelt Jan Vertonghen met Tottenham Hotspur de finale van de Champions League. Hij doet dat zonder zijn maatje Mousa Dembélé. Vertonghen vindt dat nog altijd jammer.

Dembélé trok naar China. Volgens Vertonghen is dat een groot verlies voor de Premier League. “Voor mij zit Mousa in de top vijf van de beste middenvelders van de laatste tien jaar in de Premier League. Dat meen ik echt. Dat zeg ik niet omdat hij mijn vriend is, vraag het aan iedereen in de kleedkamer. Natuurlijk, je hebt Paul Scholes, je hebt David Silva, dat soort gasten. Maar Mousa kon bij elke club in de wereld moeiteloos meedraaien. Ik vind dat hij nooit die credits heeft gekregen”, aldus Vertonghen in Sport/Voetbalmagazine.

Ook op persoonlijk vlak mist Vertonghen zijn maatje. "Ja, ik mis hem heel erg. We hebben natuurlijk samen gespeeld vanaf het moment dat we twaalf jaar waren, al werd dat minder toen ik naar Ajax vertrok. Maar toen ik bij het nationale elftal kwam, groeiden we weer naar elkaar toe. Hij was ook vaak in Amsterdam, waar ik al woonde. In die tijd waren we gewoon vrienden, maar eigenlijk sinds hij vlak bij mij in de wijk IJburg kwam wonen zijn we beste vrienden geworden. We hebben een connectie met Amsterdam en Antwerpen, maar we hebben ook veel andere raakvlakken. Zo zijn mijn beste vrienden bijvoorbeeld ook zijn beste vrienden."