Aston Villa keert ten koste van Derby County na drie jaar terug in Premier League

Aston Villa keert ten koste van Derby County na drie jaar terug in Premier League

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 18:02ma 27-05-2019 om 18:02

Laatste update: maandag 27 mei 2019 om 18:08ma 27-05-2019 om 18:08

Aston Villa is na drie seizoenen teruggekeerd in de Premier League. The Villains, dit seizoen als vijfde geëindigd in het Championship, nam het in de finale van de play-offs op tegen Derby County en sloot de 'wedstrijd van 200 miljoen euro' winnend af.

Voormalig Gent-doelman Lovre Kalinic zat negentig minuten op de bank bij winnende ploeg. Hij zag op Wembley hoe de wedstrijd tijdens de eerste helft in evenwicht was. Derby County had weliswaar meer balbezit, maar beide ploegen konden nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Vlak voor rust was het de Nederlander Anwar El Ghazi die de wedstrijd openbrak: de tweevoudig international dook na een voorzet van Ahmed Elmohamady op bij de tweede paal en kopte de 1-0 binnen.

Na een uur spelen kreeg Derby County nog een doffe dreun te verwerken. Derby-doelman Kell Roos kwam uit zijn goal om een gekraakte voorzet van landgenoot El Ghazi te onderscheppen, maar greep mis en John McGinn kon profiteren van de blunder: 2-0. The Rams maakten een onmachtige indruk, maar maakten er tien minuten voor tijd weer een wedstrijd van. Jack Marriott gaf zijn ploeg weer hoop: 2-1.

Aston Villa, vorig seizoen de verliezend finalist op Wembley, had nog tien minuten plus zeven minuten aan extra tijd om de voorsprong over de streep te trekken. Het moest in de zenuwslopende eindfase een slotoffensief van Derby County doorstaan, maar de ploeg van Dean Smith en John Terry kwam de slotminuten zonder kleerscheuren door. The Villians mogen het voor het eerst sinds de degradatie van 2016 op het hoogste niveau proberen. Derby County kan zich opmaken voor het twaalfde opeenvolgende seizoen in het Championship.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws