OFFICIEEL: Cornelis (ex-Racing Genk) wordt net als Kompany speler/trainer

OFFICIEEL: Cornelis (ex-Racing Genk) wordt net als Kompany speler/trainer

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 22:37vr 24-05-2019 om 22:37

In navolging van Vincent Kompany bij Anderlecht kiest nog een bekend gezicht voor de functie van speler/coach. Hans Cornelis (ex-Racing Genk) kiest voor de dubbelfunctie bij zijn huidige club KSVK Zwevezele, dat vorige zondag naar de Tweede Amateurklasse promoveerde.

'Met veel trots kondigt de club aan dat Hans Cornelis volgend seizoen speler-trainer wordt van KSKV Zwevezele. Door de gesprekken heen en de analyses die gemaakt werden, werd zeer snel duidelijk dat Hans dezelfde sportieve en extra-sportieve doelstellingen nastreeft', schrijft de Krant van West-Vlaanderen. Ondanks de promotie was voorzitter Paul Degroote al weken op zoek naar een nieuwe coach en na een selectieprocedure viel de keuze op Cornelis.

De nu 36-jarige Cornelis zei het profvoetbal al in 2015 vaarwel. Hij nam na 207 matchen bij Cercle Brugge afscheid om voor SK Deinze te gaan spelen. In 2017 maakte Cornelis vervolgens de overstap naar KSVK Zwevezele. De rechtsback kwam tijdens zijn profloopbaan ook nog 120 keer uit voor Racing Genk, nadat hij voordien 65 keer het shirt van Club Brugge had gedragen.

Oude bekende
Cornelis kiest nu voor een nieuwe uitdaging. In zijn nieuwe rol krijgt Cornelis de mogelijkheid om Stijn De Smet op te stellen, want zijn ex-ploegmaat komt KSVK Zwevezele versterken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws