'KV Mechelen heeft in persoon van Steemans haar zondebok gevonden'

'KV Mechelen heeft in persoon van Steemans haar zondebok gevonden'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 09:28ma 20-05-2019 om 09:28

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 09:31ma 20-05-2019 om 09:31

De tweede zitdag in de tuchtzaak rond KV Mechelen - Waasland-Beveren draait maandag om vier beschuldigde bestuurders van eerstgenoemde club. De tactiek bij Mechelen is volgens Het Nieuwsblad duidelijk: ex-financieel directeur Thierry Steemans wordt aangewezen als zondebok.

Thierry Steemans, Olivier Somers, Stefaan Vanroy en Johan Timmermans zijn de vier bestuurders die in de problemen zitten. Hun advocaten en die van KV Mechelen pleiten maandag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Zij zullen zich individueel moeten verdedigen tegen de beschuldiging van matchfixing. Naar verwacht wordt de schuld in de schoenen van Steemans geschoven. Hij stond het dichtst bij Dejan Veljkovic, spilfiguur en spijtoptant in Operatie 'Propere Handen.'

Het Nieuwsblad vraagt zich ondertussen wel af of de strategie succesvol gaat zijn. 'Johan Timmermans kan nog worden geslachtofferd zonder grote gevolgen. Bij Olivier Somers ligt dat al moeilijker. Hij investeerde twee miljoen euro in de club en zijn medeaandeelhouder Dieter Penninckx lijkt niet van plan de club alleen over te nemen, laat staan de aandelen van Somers over te kopen', klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws