Charleroi is klaar voor Kortrijk, ook Oostende en STVV winnen

Charleroi is klaar voor Kortrijk, ook Oostende en STVV winnen

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 21:51za 18-05-2019 om 21:51

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 22:08za 18-05-2019 om 22:08

Sporting Charleroi heeft Play-Off 2A op een goede manier afgesloten. De Zebra's wonnen zaterdag met 2-0 van KAS Eupen. Ook KV Oostende en STVV wisten op de slotspeeldag van Play-Off 2 te winnen.

Op speeldag tien van Play-Off 2A stond er niets meer dan alleen de eer op het spel. Sporting Charleroi was immers al een tijdje zeker van de groepswinst. Op woensdag 22 mei nemen de Zebra"s het in de finale van Play-Off 2 op tegen KV Kortrijk. De winnaar in het Guldensporenstadion mag het binnenkort opnemen tegen een ploeg uit Play-Off 1 met als inzet een Europees ticket. 

KFCO Beerschot Wilrijk - KV Oostende: 1-2
Veel redenen hadden de fans van Oostende dit jaar niet om te vieren, maar kijk op de slotspeeldag eindigt de Kustploeg toch nog in schoonheid. Fashion Sakala en Jordi Vanlerberghe brachten KV Oostende op een dubbele voorsprong. Verder dan de aansluitingstreffer van Pierre Bourdin kwam Beerschot niet meer. De Ratten sluiten Play-Off 2A af op de laatste plaats.

Sporting Charleroi - KAS Eupen: 2-0
In het Zwarte Land lieten Adama Niane en Younes Delfi het publiek juichen met hun doelpunten. Ook Martos kreeg de handen van het thuispubliek op elkaar. Vlak voor het einde viel de Spanjaard in. Het werd meteen het 300e duel in het shirt voor de 35-jarige Martos. 

STVV - Westerlo: 2-1
Alexis De Sart was de meest opvallende man op Stayen. In de eerste helft leek hij de anti-held te worden. Met een eigen doelpunt zorgde hij voor de 0-1 van Westerlo. Na de pauze vond De Sart weer de weg naar het doel. Ditmaal tekende hij voor de 1-1. Twee minuten voor het einde zorgde Wolke Janssens ervoor dat STVV haar seizoen afsluit met een zege. Even daarvoor liet Botaka nog een strafschop - na ingrijpen van de VAR - liggen. 

Poll

Wie gaat het halen?

(75 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws