Belhocine ziet Anderlecht plots naar zesde plek zakken: “Onrechtvaardig”

Belhocine ziet Anderlecht plots naar zesde plek zakken: “Onrechtvaardig”

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 16:26vr 17-05-2019 om 16:26

RSC Anderlecht is naar de zesde plek in het klassement gezakt. Op een persconferentie laat interim-trainer Karim Belhocine weten dat paars-wit daar niet hoort te staan.

“Dat is toch een bizar gevoel”, wordt Belhocine geciteerd door Het Nieuwsblad. “We speelden goed tegen Genk, we wonnen met tien man tegen Standard, we hadden meer moeten halen dan een gelijkspel thuis tegen AA Gent...En toch zijn we onze vijfde plaats kwijtgespeeld.”

“Daarbij heeft Gent ook wat geluk gehad met die goals in de laatste minuut tegen Standard en tegen Antwerp”, gaat Belhocine verder. “Daarom zou ik het onrechtvaardig vinden als Anderlecht alsnog zesde eindigt. Mijn groep heeft zo hard gewerkt, ik heb zoveel inzet gevraagd. Onderschat dat niet. Ik zou heel triest zijn voor die jongens.”

Ook een vijfde plek geeft nog geen zekerheid op Europees voetbal. Alles hangt af van de veroordeling van KV Mechelen. “Ik zal mijn spelers toch omhelzen als we vijfde worden en erg gelukkig zijn. De druk is groot, maar ik ken het Gentse bestuur ook: bij hen is er ook veel druk. Ik ben er klaar voor”, besluit Belhocine.

Poll

Vind jij dit ook?

(178 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws