Kortgeding KVM: Onafhankelijkheid van onderzoekscoördinator in twijgel getrokken

Kortgeding KVM: Onafhankelijkheid van onderzoekscoördinator in twijgel getrokken

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 16:30do 16-05-2019 om 16:30

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 16:54do 16-05-2019 om 16:54

Donderdag is het kortgeding van KV Mechelen van start gegaan. KV Mechelen wil via de burgerrechter uitsttel afwingen voor de tuchtzaak aangaande Operatie 'Propere Handen. De club vindt haar rechten geschonden en trekt ook de onafhankelijkheid van onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen in twijfel.

KVM-advocaat Joost Everaert stipte dit belangrijke punt aan. "We stellen ons vragen bij onafhankelijkheid van onderzoekscoördinator Verhaegen. Wij hebben gemerkt dat de man werkzaam is voor een bedrijf dat werkt als bedrijfsrevisor – een van de cliënten is KV Kortrijk. Wel: Kortrijk heeft enkele dagen geleden stappen gezet voor de UEFA om het Europese statuut van KV Mechelen in vraag te stellen. Dat is volgens ons een belangenconflict", tekende Het Laatste Nieuws de woorden van meester Everaert op.

Everaert kreeg daarbij bijval van advocaat Jan De Man, de vertegenwoordiger van Olivier Swolfs, financieel directeur van Waasland-Beveren. "Er is bezorgdheid over mogelijke belangenvermenging van de onderzoekscoördinator. Die mag alleen instaan voor het uitvoeren van het onderzoek", stelt De Man.

Vreemd
De Man vindt het tevens opmerkelijk dat Verhaegen contact had met meneer Rombouts, die Waasland-Beveren vertegenwoordigt, maar dat er in de vordering niks is terug te vinden over die gesprekken. "Het is toch vreemd dat bepaalde contacten wel vermeld worden, andere niet. Bepaalde mogelijke belangenconflicten worden op voorhand aangegeven, maar anderen doodgezwegen. Waarom is dat?", vraagt De Man zich hardop af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws