'Leegloop bij Genk niet te vermijden, maar ik raad Clement aan niet te vertrekken'

'Leegloop bij Genk niet te vermijden, maar ik raad Clement aan niet te vertrekken'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 21:48wo 15-05-2019 om 21:48

Aimé Anthuenis won met KRC Genk de landstitel en vertrok toen naar RSC Anderlecht. Mogelijk maakt Philippe Clement de Limburgers nu kampioen en kan dan ook vertrekken via de grote deur. Toch raadt zijn ex-trainer hem dat af.

"De leegloop bij Racing Genk zal moeilijk te vermijden zijn, toch zou ik Philippe niet per se aanraden om te vertrekken', stelt Aimé Anthuenis in Sport/Voetbalmagazine. “Het verschil met mijn tijd is dat elk contract tegenwoordig vol clausules staat. Een voetballer die weg wil, kun je bijna niet meer tegenhouden."

"Maehle, Berge, Samatta, Trossard en Malinovski zullen op een ander veel meer kunnen verdienen. Hen ervan overtuigen dat het in hun eigen belang is om te blijven, kan alleen als ze geloven dat je ze nog iets te leren hebt", gaat Anthuenis verder.

Volgens Anthuenis is er maar één reden waarom Clement deze zomer Genk zou kunnen verlaten. "Van de kampioenenploeg vertrekken er sowieso minstens drie. Heb je vervangers waarmee je even goed of zelfs beter kunt doen? Misschien wel. Niemand kent de horizon van Genk beter dan Philippe. Áls hij vertrekt, dan zal het zijn omdat hij er weinig toekomst ziet."

Poll

Denk je dat Clement deze zomer vertrekt bij KRC Genk?

(499 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws