UPDATE: Wilmots heeft nog niet getekend bij Iran: “Economische situtatie”

UPDATE: Wilmots heeft nog niet getekend bij Iran: “Economische situtatie”

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 13:44do 16-05-2019 om 13:44

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 14:16do 16-05-2019 om 14:16

Marc Wilmots heeft een nieuwe uitdaging beet. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels zal de nationale ploeg van Iran onder zijn hoede nemen, dat bevestigde de Iraanse voetbalbond tegenover Het Laatste Nieuws.

Van 2012 tot 2016 was Wilmots bondscoach van de Rode Duivels, waar hij een WK en een EK meemaakte. Nadien was onze landgenoot ook nog aan het werk bij Ivoorkust, maar dat avontuur zat er na een half jaar alweer op.

Nu gaat Wilmots een nieuw avontuur aan bij Iran, waar hij de Portugees Carlos Queiroz opvolgt. Op het voorbije WK werd het land uitgeschakeld in de poulefases, in een groep met Spanje, Rusland en Marokko.

Twee assistenten
Wilmots zal zijn broek alvast niet scheuren aan zijn nieuwe avontuur, er ligt voor de gewezen Rode Duivel namelijk een contract klaar waarbij hij 1,2 miljoen euro per jaar kan verdienen. Wilmots mag nog twee assistenten meebrengen. Wie dat worden, is nog niet duidelijk.

Update 16/05, 13.44: Er ligt een contract tot 2022 klaar voor Marc Wilmots bij Iran, maar de oefenmeester heeft nog niets getekend. Iran kreeg Amerikaanse sancties opgelegd die internationale bankoverschrijvingen bemoeilijkt. "Onze economische en politieke situatie is nu eenmaal heel anders dan in andere landen", vertelt secretaris-generaal van de Iraanse bond Ibrahim Schakuri aan Belga.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws