Wordt Anderlecht het kind van de rekening? “We zullen ander Genk zien”

Wordt Anderlecht het kind van de rekening? “We zullen ander Genk zien”

13-05-2019 07:54
11

KRC Genk begon geweldig aan de topper. Tegen Club Brugge bracht Sébastien Dewaest de Limburgers al na drie minuten op voorsprong. In de tweede helft kantelde de partij volledig. Het werd uiteindelijk 3-2. Dewaest denkt te weten hoe dat komt.

"We misten agressiviteit, er was geen pressing, we waren nergens op de tweede bal. Dan red je het niet tegen Club Brugge. Zij haalden zoveel energie uit die gelijkmaker. Plots volgde de tweede en de derde, gelukkig missen ze die strafschop nog waardoor we nog een kans maakten", aldus Dewaest in Het Laatste Nieuws.

Volgens de verdediger ging er heel wat mis tegen Blauw-Zwart. "Club heeft de ruimtes die wij lieten perfect uitgebuit. We verdedigden niet compact genoeg, waardoor elke tweede bal voor Club Brugge was. Ach, we hebben vandaag het echte Genk niet gezien."

Volgens Dewaest wordt Anderlecht het kind van de rekening. "Deze groep is matuur genoeg om met deze mindere prestatie om te gaan. We gaan rustig analyseren wat er is misgelopen en onszelf in vraag stellen zoals we dat na elke wedstrijd doen. Ik ben ervan overtuigd dat jullie donderdag een ander Genk zullen zien op Anderlecht."