Ik weet dat KV Mechelen mij in de winter wilde weghalen bij Anderlecht

"Ik weet dat KV Mechelen mij in de winter wilde weghalen bij Anderlecht"

10-05-2019 09:00
6

Elias Cobbaut kende ups en downs in zijn eerste seizoen bij Anderlecht. De linksachter begon sterk aan het seizoen, maar werd nadien geremd door een blessure. Even maakte hij kans op een transfer naar zijn ex-club KV Mechelen.

"Ik weet dat KV Mechelen in de winter gepolst heeft bij Anderlecht, dat ben ik pas te weten gekomen na de wintermercato", aldus Cobbaut bij Gazet van Antwerpen. Toch was het niet zeker dat de Belgische verdediger zou ingegaan zijn op het voorstel van Mechelen. "Mijn focus lag toen vooral op nieuwe kansen afdwingen bij Anderlecht."

Ondanks enkele tegenslagen gaf Cobbaut de moed niet op. "Ik was goed aan het seizoen begonnen, maar heb dan pech gehad met die blessure. Een terugkeer naar Mechelen na een half seizoen was te snel geweest."

Hard werken
Na een lange weg is Cobbaut helemaal terug bij Anderlecht. Tegen Standard beschaamde de linksachter het vertrouwen van Karim Belhocine niet. "Ik ben niet het type dat snel opgeeft als het wat minder loopt. Met resultaat. Al besef ik heel goed dat ik zondag wel moet bevestigen tegen Antwerp."