Anderlecht haalt jeugdspelers weg bij concurrentie, maar vindt kritiek overdreven

Anderlecht haalt jeugdspelers weg bij concurrentie, maar vindt kritiek overdreven

09-05-2019 22:17 Laatste update: 22:19
9

RSC Anderlecht zet vol in op de jeugd en wil dan ook de beste jeugdspelers voortbrengen. Dat zorgt voor een enigszins agressieve manier van werken. RSC Anderlecht haalde de voorbije maanden verschillende grote talenten weg bij de concurrenten.

Anderlecht kreeg al heel wat kritiek voor die manier van werken. Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen van de club, slaat terug. "Anderlecht investeert veel geld in zijn jeugdopleiding en daar plukt het de vruchten van. Het is dus logisch dat we ook op zoek gaan naar goede spelers bij andere clubs", zegt hij in La Dernière Heure.

"Maar dat doen we wel telkens op een manier die op deontologisch vlak voorbeeldig is. En je moet weten dat het initiatief vaak ook van de ouders, begeleider of makelaar van de speler komt", klinkt het.

Snelle klagers
Volgens hem ligt de fout dan ook zeker niet (enkel) bij Anderlecht. "Sommige clubs beginnen nogal snel te klagen, maar zij investeren slechts peanuts in hun opleiding. Wij steken er veel geld in. En bij ons worden er ook weleens spelers weggeplukt", geeft hij aan.

Kindermans weet ook dat Anderlecht zelf ook problemen ondervindt van grotere clubs. "Als een buitenlandse club bij ons een speler komt halen, is het meestal de top. Dat doet ons veel pijn en wij zijn op internationaal vlak slecht beschermd, veel slechter dan de kleintjes tegenover de grote clubs in België. Anderlecht respecteert alle regels. En als de regels veranderen, zullen wij ons aanpassen", besluit Kindermans.