Antwerp-revelatie geeft toe: “De stijl van Genk, dat is mijn stijl”

Antwerp-revelatie geeft toe: “De stijl van Genk, dat is mijn stijl”

08-05-2019 14:16 Laatste update: 14:17
6

Omar Govea sprokkelde maar weinig minute in de reguliere competitie, maar in Play-Off 1 is hij de revelatie van Antwerp-coach Laszlo Bölöni. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft hij toe dat hij niet bij de stijl van Antwerp past.

“Ik geef toe: de stijl van Genk, dat is mijn stijl...”, begint Govea. “Ik hou echt van hun manier van spelen. Zelfs als ze onder druk komen, proberen ze voetballende oplossingen te zoeken, dat is prettig om naar te kijken. Zij spelen het mooiste voetbal in België. Ons voetbal is misschien niet mooi om te zien, maar we knokken om matchen te winnen. Het is een harde, potige stijl, maar het heeft ons hoog in de klassering gebracht.”

Antwerp krijgt vaak kritiek op zijn manier van spelen. “In feite is dat niet echt mijn stijl, ik ben eerder technisch ingesteld, maar ik heb me aangepast. Ik zou het zo stellen: sinds het begin van dit seizoen heb ik iets nieuws geleerd. Agressiviteit was niet mijn sterkste kant, maar ik ben daar beter in geworden. Ik heb vooruitgang geboekt op een domein waar ik nog zwaktes had. De coach wil smeerlapjes, dat ben ik nog niet maar ik begin in de buurt te komen”, aldus Govea.