'Club Brugge en KAA Gent laten oog vallen op middenvelder van Standard'

'Club Brugge en KAA Gent laten oog vallen op middenvelder van Standard'

07-05-2019 14:27
5

Club Brugge en KAA Gent volgen de ontwikkelingen rond Standard-middenvelder Uche Agbo, nadat dinsdag bekend is geworden dat zijn samenwerking bij het Spaanse Rayo Vallecano geen vervolg krijgt. Dat meldt La Dernière Heure.

Agbo vertrok tijdens de wintermercato naar Rayo Vallecano, omdat hij in Luik niet voorkwam in de plannen van Michel Preud'homme. De uitleenbeurt bij de Spanjaarden werd echter een flop. Agbo kwam door een blessure slechts 226 minuten (vier duels) in actie en zag Vallecano ook nog eens uit de Primera Division degraderen. Agbo kon met een aankoopoptie voor zeven miljoen euro overgenomen worden, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt.

De 23-jarige Agbo bevestigde aan de lokale pers dat hij terugkeert naar Standard. Het is echter onwaarschijnlijk dat zijn toekomst bij de Rouches ligt. En hier komen Club Brugge en Gent in beeld. Het profiel van Agbo zou beide topclubs aanspreken. Agbo staat naar verluidt echter ook andermaal in de belangstelling van Getafe, dat in La Liga nog zeer verrassend in de race is voor een Champions League-ticket. 

Vraagprijs
Volgens La Dernière Heure verlangt Standard tussen de vijf en zes miljoen euro voor de tweevoudig international, die nog een doorlopend contract tot medio 2021 heeft.