Mulder houdt tirade over Anderlecht: Je moet niet luisteren naar betrokkenen

Mulder houdt tirade over Anderlecht: "Je moet niet luisteren naar betrokkenen"

28-04-2019 23:10
13

Jan Mulder ziet de pijnlijke teloorgang van Anderlecht met lede ogen aan. Mulder zei recent dat de crisis bij Anderlecht door zijn ziel snijdt. Dat de dramatische prestaties de topspits uit de gouden Anderlecht-jaren aan het hart gaan, bleek zondag tijdens de analyse van Club Brugge-Anderlecht (1-0). 

Mulder kraakte Anderlecht tijdens een scherp betoog helemaal af. "Wat betreft individuele klasse, is het allemaal te weinig en te mager bij Anderlecht. De hele veldbezetting deugt niet meer. Zelfs spelers als Trebel en Kums zie je niet meer", zei de analist in de studio van Play Sports.

Hij vindt dat het sinds het kampioenschap onder René Weiler van kwaad naar erger is gegaan. "Kijk, twee jaar geleden is Anderlecht kampioen geworden met dat voetbal van Weiler. Het was niet om aan te zien! En toch was iedereen gelukkig. En dit is daar het resultaat van: Anderlecht zakt steeds verder weg."

De Nederlander vindt dat de lat momenteel veel te laag wordt gelegd. "Nu zijn ze tevreden als ze maar met 1-0 verliezen op het veld van Club Brugge. Dan klinkt het dat ze het hartstikke goed gedaan hebben en dat het spel niet eens zo slecht was."

Toen presentator Bram Lambert de tirade probeerde te onderbreken, kwam Mulder andermaal fel uit de hoek. "Ik ben aan het woord, hè. Een verstandig iemand als mij moet je eens aan het woord laten. De betrokkenen bij Anderlecht: wat die zeggen, daar moet je niet naar luisteren", toonde hij geen hoge dunk van huidige voorzitter Marc Coucke en de rest van de leiding.