Courtois kan andermaal geen penalty stoppen en is slechtste leerling van de klas

Courtois kan andermaal geen penalty stoppen en is slechtste leerling van de klas

Gepubliceerd: zondag 28 april 2019 om 22:35zo 28-04-2019 om 22:35

Thibaut Courtois had na het WK natuurlijk veel meer verwacht van zijn eerste seizoen bij Real Madrid. De resultaten vallen tegen en dan zat Courtois ook nog eens vaak op de bank. Tegen Rayo Vallecano kreeg hij voor het eerste sinds de terugkeer van Zinedine Zidane een basisplaats. Helaas kon hij zich niet onderscheiden. 

Courtois kreeg na twintig minuten de uitgelezen kans om een goede beurt te maken voor de ogen van Zidane. Rayo Vallecano kreeg namelijk ne een VAR-moment een penalty toegewezen. Courtois kan tegenover Adri Embarba te staan, die onze landgenoot de verkeerde hoek in stuurde. Embarba bezorgde Courtois daarmee een negatieve status in het huidige La Liga-seizoen.

Statistiekenbureau stelde namelijk vast dat Courtois van alle keepers in de Primera Division de meeste penalty's tegen zich kreeg zonder er één te stoppen. Van de acht strafschoppen moest Courtois zich in zeven gevallen gewonnen gegeven, terwijl er één misser tussen zat.

In zijn hele carrière is de balans van Courtois nu 6 op 34. Al dateert de laatste door Courtois gekeerde strafschop van 23 augustus 2015(!). 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws