Update: Van Dijk met prestigieuze award aan de haal, ook Sterling in de prijzen

Update: Van Dijk met prestigieuze award aan de haal, ook Sterling in de prijzen

28-04-2019 23:42 Laatste update: 23:42

Virgil van Dijk is uitgeroepen tot PFA Players' Player of the Year, blijkt uit uitgelekte foto's. De centrumverdediger van Liverpool kreeg de meeste stemmen van zijn collega-profvoetballers. Hij versloeg onder anderen onze landgenoot en Chelsea-vedette Eden Hazard.

De uitverkiezing van Van Dijk komt niet bepaald uit de lucht vallen. The Daily Mail berichtte woensdagmiddag al dat de Nederlandse international de strijd met de andere grote favoriet, Manchester City-aanvaller, Raheem Sterling in zijn voordeel had beslecht. Hazard, Van Dijk's ploeggenoot Sadio Mané en het Manchester City-duo Sergio Agüero-Bernardo Silva waren de overige genomineerden.

De winnaar van de verkiezing wordt zondagavond laat officieel bekendgemaakt, maar op Twitter gaan er al foto's rond waarop Van Dijk met de bijbehorende award te zien is. Zijn ex-club FC Groningen heeft bovendien al van de gelegenheid gebruik gemaakt om de centrale verdediger, tussen 2010 en 2013 onder contract stond bij de Nederlandse subtopper, te feliciteren met zijn uitverkiezing.

Update 23.42: Van Dijk is inderdaad verkozen tot PFA Players' Player of The Year. Manchester City-aanvaller Raheem Sterling, de andere belangrijke topkandidaat, ging niet met lege handen naar huis. Sterling ging met de trofee voor beste jonge speler aan de haal.