Club Brugge kan dankzij Wesley Moraes blijven dromen van nieuwe titel

28-04-2019 19:53 Laatste update: 19:56
70

Club Brugge heeft zondagavond met 1-0 gewonnen van RSC Anderlecht. Daardoor blijft het verschil met leider KRC Genk zes punten. De troepen van Ivan Leko kunnen dus blijven dromen van een nieuwe landstitel.

De thuisploeg begon sterk aan de partij in het Jan Breydelstadion, maar op grote kansen was het wachten tot halfweg de eerste helft. Schrijvers leek de bal mee te geven aan Danjuma, maar kapte naar binnen en krulde nipt naast de verste paal. Even later kreeg Vanaken veel ruimte om te schieten. Didillon ging goed plat om het leer te klemmen.

Ook een kopbal van Schrijvers was geen probleem voor de Franse doelman, maar kort voor de pauze leek hij wel geklopt. Vanaken kreeg op nieuw te veel ruimte. Zijn gedraaide bal verdween nipt naast de paal. Het was slechts uitstel, want één minuut later werd Didillon wel gevloerd door Wesley. De VAR besloot echter tussen te komen en keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Op de beelden was echter moeilijk uit te sluiten of dat effectief was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een nieuwe wedstrijd van Club Brugge, een nieuw VAR-moment. Was dit buitenspel? đŸ€” #cluand #clubbrugge #anderlecht #rsca

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Geen voorsprong dus voor Club Brugge, dat in de tweede helft bleef zoeken naar een doelpunt. Het was echter wachten tot het laatste kwart van de match vooraleer Wesley de ban kon breken. Didillon kon een geweldige pegel nog uit zijn doel houden, maar hij was kansloos tegen de rebound van Wesley. Anderlecht kon daarna geen vuist meer maken tegen Club, dat de wedstrijd rustig uitspeelde.

Dankzij deze overwinning staat Blauw-Zwart opnieuw alleen tweede in het klassement. Het verschil met leider Genk bedraagt zes punten. Anderlecht blijft nog altijd zoeken naar zijn eerste overwinning in Play-Off 1.