Vader Avenatti schiet KVK naar leidersplaats, Westerlo zet STVV onder druk

27-04-2019 21:47 Laatste update: 22:01

In Play-Off 2B heeft KV Kortrijk de leidersplaats overgenomen van Union. KVK won door een laat doelpunt van Felipe Avenatti met 2-3 van Royal Excel Moeskroen. Terwijl Union met 3-2 verloor van Waasland-Beveren.

Play-Off 2A
Westerlo – Eupen 1-0
Een doelpunt van Ambroise Gboho was voldoende voor Westerlo om Eupen te verslaan. Door de zege nadert Westerlo in de stand tot op twee punten van STVV. De leider in groep 2A heeft wel nog een match tegen KFCO Beerschot Wilrijk te goed.

Play-Off 2B
Waasland-Beveren – Union 3-2
Union is haar leidersplaats kwijt. Francesco Forte besliste in de 88e minuut de match in het voordeel van de thuisploeg. Forte scoorde twintig minuten daarvoor ook al de 2-2. Floriano Vanzo zette Waasland-Beveren na 36 minuten op voorsprong via een straschop. Union scoorde daarna via Youssoufou Niakate en Faiz Selemani.

Royal Excel Moeskroen – KV Kortrijk 2-3
Felipe Avenatti beleefde dan weer een droomweek. Twee dagen geleden verwelkomde hij zijn eerste kind. Vrijdag verjaarde de aanvaller en zaterdag maakte Avenatti de winnende treffer tegen Moeskroen.

Zulte Waregem – Cercle Brugge 6-2
Essevee heeft haar eerste zege in Play-Off 2 beet. Het was er meteen eentje die kon tellen. Cercle Brugge haalde het met maar liefst 6-2 van Cercle Brugge. Hamdi Harbaoui mocht weer spelen en was goed voor een hattick (één strafschop). Theo Bongonda (twee keer) en Sandy Walsh namen de andere treffers van Zulte Waregem voor hun rekening. Gianni Bruno en Dylan de Belder troffen raak voor Cercle Brugge.