Interim-trainer Olivieri over Vrancken-situatie: “Het is allemaal snel gegaan”

Interim-trainer Olivieri over Vrancken-situatie: “Het is allemaal snel gegaan”

10 mei - 15:28
4

KRC Genk heeft afscheid genomen van Wouter Vrancken en zijn assistenten. De oefenmeester zou een persoonlijk akkoord hebben gevonden met KAA Gent. Interim-trainer van KRC Genk, Domenico Olivieri, sprak met de pers.

Olivieri is klaar om het stokje over te nemen voor de resterende wedstrijden in de Play-Offs. "Als de nood hoog is, moet je je verantwoordelijkheid nemen. Samen met Michel Ribeiro en Eddy Vanhemel doen we het, maar ik ben de eindverantwoordelijke."

Olivieri zag dat het plots snel ging met de exit van Vrancken. "Het is allemaal snel gegaan. Twee dagen voor de match... Of ik zelf geschrokken ben? Ik wil in principe niks zeggen over het vertrek van Wouter. Het zijn zaken die gebeurd zijn. Er zijn beslissingen genomen. De club verlaten was zijn keuze. Verder heb ik daar niks aan toe te voegen."

KRC Genk blijft gewoon nog strijden voor Europees voetbal. “Welke opdracht het bestuur me heeft meegegeven? Dezelfde als ervoor. We willen gewoon het hoogst haalbare. We bekijken het match per match. We willen die vierde plaats vasthouden. Dat gaat niet gemakkelijk zijn, maar we gaan daar alles voor doen."

De selectie gaat ook door een rollercoaster van emoties. "Zij hebben afscheid genomen. Je weet hoe dat gaat: sommige jongens waren close met de trainer, andere wat minder. Het is eigen aan het voetbal. Je praat erover. Ik zag een goede vibe op training. Het zijn profs en ze weten dat ze verder moeten”, citeert Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.