Advocaat Beerschot Wilrijk bevestigt juridische stappen: “Het is noodzakelijk”

Advocaat Beerschot Wilrijk bevestigt juridische stappen: “Het is noodzakelijk”

25-04-2019 15:16
16

Beerschot Wilrijk hoopt nog altijd op promotie naar de Belgische hoogste klasse. KV Mechelen en Waasland-Beveren dreigen worden teruggezet naar 1B door matchfixing.

Advocaat Thomas Gillis bevestigt dat Beerschot Wilrijk juridische stappen onderneemt. De club heeft zich als vrijwillig tussenkomende partij gemeld bij de Geschillencommissie. “Het betreft een noodzakelijke juridische stap die de club moet nemen ter vrijwaring van zijn rechten”, laat de advocaat in een statement weten.

“Degradatie van de clubs die zich schuldig maakten aan competitievervalsing aan het einde van de competitie 2017-2018 in afdeling 1A brengt immers automatisch de promotie met zich mee van Beerschot Wilrijk naar afdeling 1A als verliezend finalist van de eindronde in afdeling 1B huidig seizoen en tevens tweede in de eindstand van de reguliere competitie.”

Ook benadrukt Gillis dat de clubs verplichte degradatie wacht als de aansprakelijkheid van matchfixing wordt uitgesproken. "Bovendien betreft het in de pers aangehaalde procedureprobleem een volstrekt foutieve lezing van het Bondsreglement. Een beetje intellectuele ernst ter zake ware goed", aldus Gillis.