Mathijssen zwaar onder de indruk van Genkenaar: Een voorbeeld voor velen

Mathijssen zwaar onder de indruk van Genkenaar: "Een voorbeeld voor velen"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 18:30wo 24-04-2019 om 18:30

KRC Genk lijkt af te stevenen op de titel na de zege op Standard. Over Alejandro Pozuelo wordt niet veel meer gesproken, en dat heeft ook met Bryan Heynen te maken. Jacky Mathijssen is fan.

De bondscoach ziet dat Genk sinds het vertrek van Pozuelo minder voorspelbaar is. "Toen Pozuelo vertrok bij Genk werd hier en daar geopperd dat hen dat de titel zou kunnen kosten. Nu blijkt het vertrek van de Spanjaard niet eens zo'n slechte zaak", staat te lezen in Het Belang Van Limburg.

"Ik heb altijd gezegd dat Genk over een unieke driehoek beschikt op het middenveld. Heynen, Malinovskyi en Berge staan niet vastgepind op een positie maar kunnen alle drie zowel inschuiven als verdedigen. Daardoor krijg je een draaiende driehoek. Als coach is het fantastisch om daarmee te werken. Dan mis je Pozuelo niet. Integendeel."

Heynen speelt daarin een sleutelrol. "Vroeger wist de tegenstrever in welke zones Pozuelo gevaarlijk kon opduiken, met die bewegende driehoek is het veel minder voorspelbaar geworden en dus moeilijker om je op in te stellen. Het zorgt er ook voor dat Bryan Heynen zich op voortreffelijke wijze blijft ontwikkelen. Ik ben altijd grote fan geweest. Hij werkt hard, is verstandig, heeft een goeie attitude en vooral veel talent. Hij heeft stap voor stap aan de weg naar de top getimmerd en is in dat opzicht een voorbeeld voor velen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws