Experiment van Leko loopt mis: Hij werd onder de voet gelopen

Experiment van Leko loopt mis: "Hij werd onder de voet gelopen"

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 20:15ma 22-04-2019 om 20:15

Club Brugge staat nu al op zes punten van leider KRC Genk. Tegen Antwerp bleef het steken op 0-0. Ivan Leko verraste met een basisplaats voor Loïs Openda, maar die was duidelijk van zijn melk.

Dat zag ook Ludo Vandewalle, chef sport bij Het Nieuwsblad. "In de eerste helft koos Leko nog voor Openda maar die werd weggeblazen door Van Damme. En zoals aangegeven dus ook omvergeschopt. De 19-jarige Openda kreeg de voorkeur op Schrijvers maar werd onder de voet gelopen. Dat gold in die eerste helft trouwens ook voor het middenveld van Club Brugge", voegt hij nog toe.

Leko greep dan ook in tijdens de rust. "Leko haalde zijn plan B, dat hij vorige week in Genk niet bij zich had, uit zijn zak en herschikte zijn middenveld. Amrabat werd mits wat schuifwerk mee in het in de centrale as gezet. Het hielp. Maar niet genoeg."

Net als vorige week was er veel te doen rond een beslissing van de VAR. "KRC Genk was vorige week beter en verdiende te winnen, het gelijke spel op Antwerp was terecht. Maar daar moet je in Brugge nu niet mee afkomen. De twee scheidsrechterlijke en VAR-beslissingen worden gehekeld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws