Cercle Brugge staat voor lastige opdracht: Zo'n spelers kunnen we niet halen

Cercle Brugge staat voor lastige opdracht: "Zo'n spelers kunnen we niet halen"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 21:30zo 21-04-2019 om 21:30

Cercle Brugge sleept zich naar het einde van het seizoen. In Play-Off 2 valt er weinig roem te halen voor de Vereniging, en dus mikt het bestuur op volgend seizoen.

In de zomer moet er hard gewerkt worden, weet trainer Laurent Guyot. Hij wil een smallere kern die kwalitatief beter is. "We willen de lat hoger leggen, maar moeten het doen met hetzelfde budget. We moeten dus meer geld uitgeven voor betere spelers, wat betekent dat we er minder kunnen betalen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"We zouden graag met elf beloftevolle Belgen spelen, maar helaas zijn die schaars en onbetaalbaar. We stellen ook vast dat spelers van ploegen onder ons, waarbij zelfs de degradant (Sporting Lokeren, red.), bij hun club betere contracten hebben dan wat wij hen nu kunnen aanbieden. Zulke jongens aantrekken is nu niet mogelijk", geeft Guyot aan.

Over sommige spelers heeft Guyot zijn oordeel nog niet klaar. "De laatste vraagtekens worden de komende weken ingevuld. Isaac Marega bijvoorbeeld kwam er pas laat bij en staat nog maar een kleine maand op het middenveld, wat nu zijn beste positie blijkt te zijn. Hem het juiste waardeoordeel geven, was nog niet mogelijk. Maar dat volgt eerstdaags."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws