Coucke geeft toe en duidt 2 oorzaken aan: “Het gaat véél trager dan verwacht”

Coucke geeft toe en duidt 2 oorzaken aan: “Het gaat véél trager dan verwacht”

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 07:29za 20-04-2019 om 07:29

Laatste update: zaterdag 20 april 2019 om 07:49za 20-04-2019 om 07:49

RSC Anderlecht kent dit seizoen slechte resultaten. Ook voorzitter Marc Coucke ligt onder vuur. De voorzitter geeft tegenover Het Laatste Nieuws toe dat het trager gaat dan verwacht.

De preses geeft twee oorzaken voor de sportieve malaise. "‘Het’ gaat trager dan verwacht - véél trager. Ik zoek geen excuses. En toch wil ik twee oorzaken geven waaróm de resultaten op het veld uitblijven. Ten eerste, ‘het verleden’ waarmee we geconfronteerd worden, is niet evident. Nog elke maand vallen hier lijken uit de kast. In die mate dat we op een punt zijn gekomen dat we tegen een aantal mensen strafrechtelijke klachten zullen moeten indienen - je kunt niet braaf blíjven.”

Coucke wijst aldus naar zijn voorgangers bij Anderlecht. “Van alles. Wij hebben ons tot dusver altijd waardig gedragen, nooit nagetrapt, maar als we alles grondig bestuderen, kunnen we niet anders dan optreden. Veel van de mensen die kort na mijn aanstelling zijn ontslagen, of met wie we niet meer werken, dat is echt niet omdat we hen niet konden uitstaan, hé...”

De preses steekt echter ook de hand in eigen boezem. Zo weet Coucke dat de transfers een fiasco zijn. “Daarnaast, en zeker zo belangrijk, wij hebben zélf fouten gemaakt. Die fouten zijn te zoeken in de sportieve inschatting van de dingen - de zomermercato, met name.”

Poll

Heeft Coucke hier gelijk?

(688 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws