Anderlecht niet langer nummer één: 'Club Brugge heeft de top veroverd'

Anderlecht niet langer nummer één: 'Club Brugge heeft de top veroverd'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 20:45vr 19-04-2019 om 20:45

Bij RSC Anderlecht hoopt het nieuwe bestuur weer de gloriedagen van weleer te beleven. Het hoopt het DNA weer terug te vinden, dat daarbij moet helpen. Dat is ook nodig, want volgens Ludo Vandewalle is Anderlecht niet langer de grootste club van ons land.

Volgens de chef voetbal van Het Nieuwsblad is het DNA van een club bijzonder belangrijk. 'Het is de filosofie die de richting wijst voor de jeugdopleiding en het transferbeleid', schrijft hij.

'Het klinkt simpel en mooi, maar in een voetbalwereld die wordt geregeerd door opportunisme is het moeilijk aan die visie vast te houden. Anderlecht is daar nu het slachtoffer van, met een opstandige supportersschare als gevolg. De pijn zit hem niet alleen in de nederlagen. Het leed zit ook verscholen in de manier waarop', geeft hij aan.

Nieuwe nummer één
Eén ploeg in België wist het DNA al snel opnieuw te vinden en heeft daar de vruchten van kunnen plukken. 'Club Brugge had al snel begrepen dat No Sweat, No Glory de basis van het succes moest worden.'

'Anders dan Anderlecht het zou doen, maar Club heeft de top van het Belgische voetbal veroverd. Anderlecht heeft in deze moeilijke tijden geen basis om op terug te vallen. De identiteitscrisis is al jaren aan de gang. Dat is de reden waarom de club zo diep is kunnen vallen', besluit hij.

Poll

Is Club Brugge de grootste ploeg in ons land?

(762 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws