Weergaloze Messi zit zowaar Hazard op de hielen met opvallende statistiek

Weergaloze Messi zit zowaar Hazard op de hielen met opvallende statistiek

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 13:51wo 17-04-2019 om 13:51

Lionel Messi was dinsdagavond weer zijn onhoudbare zelve. Met een absoluut pareltje en later dankzij een flater van David De Gea loodste hij zijn FC Barcelona al snel naar een comfortabele 2-0-voorsprong tegen Manchester United. Uiteindelijk won Barça het pleit met 3-0.

Dat United een doelpunt van Messi om de oren zouden krijgen, stond eigenlijk in de sterren geschreven. De Argentijn scoort namelijk bijzonder vlot tegen de Engelse topclubs. In zijn gehele loopbaan stond Messi nu al 24 keer aan het kanon tegen een club uit de Engelse top-zes, zijnde Man U, Manchester City, Chelsea FC, Liverpool FC, Tottenham Hotspur of Arsenal FC.

Het straffe aan die prestatie is natuurlijk dat al die doelpunten in de Champions League vielen, aangezien Messi nog nooit in de Premier League actief was. Toch nestelt de linkspoot zich met gemak in een lijstje met onder meer Jamie Vardy, Harry Kane en onze Eden Hazard. Om landgenoot Sergio Agüero te onttronen, zal Messi wel nog even moeten doorgaan. Agüero scoorde al 43 keer tegen de Engelse top.

Poll

Gaat Messi Hazard nog voorbij in deze ranglijst?

(106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws