'Ik ben er 100% zeker van dat Ajax en FC Barcelona in de finale zullen staan'

'Ik ben er 100% zeker van dat Ajax en FC Barcelona in de finale zullen staan'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 09:31wo 17-04-2019 om 09:31

Rafael van der Vaart voorspelt dat Ajax ook de halve finales weet te overleven en tegenover FC Barcelona staat in de finale van de Champions League. Dat vertelde de 35-jarige ex-prof dinsdag bij de BBC.

Ajax stuntte opnieuw en schakelde deze keer Juventus uit, nadat Real Madrid al werd geëlimineerd. "Ajax was in de tweede helft veel beter dan Juventus. We hadden het erover dat ze naar de sportschool moesten gaan om sterk en snel te worden, maar ze zijn allemaal goed aan de bal. Uiteindelijk wint het slimme voetbal", zegt Van der Vaart.

Van der Vaart had nooit gedacht dat Ajax zover zou komen. "Maar het is mooi om te zien dat iedereen bang is voor Ajax. Johan Cruijff is onze trots en de beste speler die we hebben gehad. Ik ben blij dat twee van zijn teams in de halve finales staan. Ik ben er 100% zeker van dat ze tegen elkaar zullen spelen in de finale."

Sterke De Jong
Van der Vaart heeft in Turijn genoten van Frenkie de Jong. "Hij was een van m'n favorieten, ondanks dat hij niet zijn beste wedstrijd speelde. Ajax speelt altijd als team en als je uit speelt in Italië en je keeper hoeft geen redding te verrichten, dan is dat fantastisch."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is jouw favoriet voor de Champions League?

(193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws