Ajax bekijkt De Jong-situatie 'van uur tot uur': Nóg een afhaker bij Juventus

Ajax bekijkt De Jong-situatie 'van uur tot uur': Nóg een afhaker bij Juventus

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 19:20ma 15-04-2019 om 19:20

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 23:48ma 15-04-2019 om 23:48

Ajax-trainer Erik ten Hag weet nog steeds niet of hij dinsdagavond kan beschikken over Frenkie de Jong. De controleur is maandag met een lichte blessure op het vliegtuig naar Turijn gestapt.

Of hij ook mee kan spelen tegen Juventus, moet dinsdag blijken. "We bekijken het van uur tot uur, de training straks (maandagavond, red.) is geen echte test", liet hij maandagavond weten tijdens de persconferentie. De trainer is eventueel bereid om risico's te nemen met De Jong. "Maar het moet wel een verantwoord risico zijn. Als het inderdaad een risico is, dan niet. De speler moet daarin altijd zijn eigen keuze maken. Hoe hij er zelf in staat? Ik kan niet in zijn lichaam kijken, wat hij voelt. Maar hij is positief gestemd."

Ook Juventus heeft enkele vraagtekens in de selectie. Giorgio Chiellini moest de heenwedstrijd in Amsterdam missen en moet ook voor de returnwedstrijd passen. Trainer Massimiliano Allegri heeft inmiddels bevestigd dat ook Mario Mandzukic niet van de partij zal zijn. De beschikbaarheid van Emre Can en Douglas Costa is nog onzeker.

Juventus en Ajax trappen dinsdag om 21.00 uur af in Turijn, met een 1-1 stand als vertrekpunt.

Poll

Wie haalt de volgende ronde?

(59 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws