Pro League trekt aan de alarmbel na zware rellen: Stewards mogen niets

Pro League trekt aan de alarmbel na zware rellen: "Stewards mogen niets"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 13:45ma 15-04-2019 om 13:45

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 13:54ma 15-04-2019 om 13:54

Afgelopen vrijdag werd Standard - Anderlecht na amper een halfuur stilgelegd. De fans van Anderlecht hadden genoeg gezien en gooiden vuurpijlen op het veld. De Pro League wil ingrijpen door stewards meer bevoegdheden te geven.

De Pro League doet die plannen uit de doeken bij Sporza. "Stewards mogen niets, ze hebben meer bevoegdheden nodig. Ze weten vanuit hun jarenlange ervaring goed genoeg wie de risicogroepen zijn, hoe Bengaals vuur eruit ziet en waar supporters het materiaal wegsteken. Het gaat er vooral om dat hun bevoegdheden uitgebreid moeten worden. Stewards moeten de autoriteit krijgen om doortastender te fouilleren en moeten ook de identiteitskaart kunnen vragen", wordt daar aangegeven.

Nu heeft enkel de politie die bevoegdheden. De politie is dan ook in grote getale aanwezig bij risicowedstrijden, wat enorm duur is. De Pro League wil dat het zwaartepunt van de beveiliging bij de clubs zelf komt te liggen. Vorig jaar sloten de 24 profclubs samen ongeveer honderd van hun eigen supporters uit. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws