Dream Team: deze 11 kunnen KRC Genk en Club Brugge samen opstellen

Dream Team: deze 11 kunnen KRC Genk en Club Brugge samen opstellen

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 21:25za 13-04-2019 om 21:25

KRC Genk ontvangt zondag in eigen huis Club Brugge. Genk en Club Brugge domineren de competitie, maar hoe zou een samengesteld team van beide clubs eruitzien?

Ervaring in doel
In doel kiezen we voor Danny Vukovic, die globaal gezien net iets zekerder is dan Ethan Horvath. Beide doelmannen maakten dit seizoen fouten, maar de ervaren Vukovic brengt iets meer rust in zijn defensie en trapt minder ballen verloren. Toch moet worden gezegd dat Horvath de laatste maanden wel degelijk progressie maakt.

Fiftyfifty in de verdediging
Club Brugge speelt niet echt met backs, dus is er weinig concurrentie op die positie. Joakim Maehle en Jere Uronen zijn sowieso bezig aan een sterk seizoen. Centraal mag Stefano Denswil absoluut niet ontbreken voor zijn aanvallende impulsen. Brandon Mechele is naast hem meer dan ooit een steunpilaar van Club.

Technisch begaafd middenveld
Als nummer zes is Mats Rits een revelatie bij Club Brugge, maar Sander Berge is toch nog een niveau hoger. Naast hem staat Ruslan Malinovskyi, de man waarover deze week heel wat te doen was. Als hij niet mag spelen is Ruud Vormer van Club Brugge de tweede keuze. Als nummer tien kunnen we natuurlijk aan Hans Vanaken denken, zeker na het vertrek van Alejandro Pozuelo bij KRC Genk. 

Brugse flanken, Genkse spits
Vooraan kiezen we voor drie snelheidsduivels. Wesley Moraes is bij Club de kapstok van de ploeg, maar we kunnen niet rond topschutter Ally Samatta heen. Op de flanken krijgt Club het voordeel, met kleppers Krépin Diatta en Emmanuel Dennis. Yunja Ito is op het eerste gezicht een schot in de roos voor Genk, maar moet nog bevestigen. Leandro Trossard moet een tandje bijsteken.

Poll

Gaat Racing Genk winnen van Club Brugge?

(1763 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws