Anderlecht liep wereldster Kanté mis: 'Ze vonden hem niet goed genoeg'

Anderlecht liep wereldster Kanté mis: 'Ze vonden hem niet goed genoeg'

12-04-2019 08:16 Laatste update: 08:17
12

RSC Anderlecht is op de dool, dat beseft ook Paul Van Himst. Het icoon van paars-wit ziet hoe de club weinig topspelers aantrekt. Onder Herman Van Holsbeeck lieten de Brusselaars met N'Golo Kanté een wereldtopper schieten.

"Ik heb een kameraad die Franck Silvestre (gewezen Franse international, red.) goed kent - die is nu makelaar. We zijn eens met ons drieën gaan eten omdat Silvestre wilde dat ik een afspraak regelde voor hem met Herman", opent Van Himst in Het Laatste Nieuws.

"Silvestre had twee namen - één daarvan was Kanté (Chelsea, red.), die toen in Caen speelde. Ik heb Silvestre tot bij Herman gebracht, maar er is uiteindelijk niks van gekomen", gaat de gewezen Rode Duivel verder.

Macht van Bayat
"Later heb ik eens aan Herman gevraagd: 'Tiens, als je nu Kanté ziet, waarom is dat niet doorgegaan?' En Herman antwoordde: 'Ze zijn gaan kijken en ze vonden hem niet goed genoeg.' Maar toen ik aan Herman vroeg wié was gaan kijken, kon hij dat niet zeggen."

Volgens Van Himst ligt de gemiste transfer aan het feit dat Mogi Bayat kind-aan-huis was bij Anderlecht. "Ik vraag mij af, als je niet in de portefeuille van Bayat zat, of je dan wel in Anderlecht geraakte..."