ESPN: Nike troeft Adidas en Puma af en gaat monsterdeal sluiten met Liverpool

ESPN: Nike troeft Adidas en Puma af en gaat monsterdeal sluiten met Liverpool

11-04-2019 18:26
1

Liverpool gaat binnenkort een monsterdeal met Nike afsluiten, meldt ESPN donderdagmiddag. Volgens ESPN zijn de onderhandelingen tussen de huidige nummer twee van Engeland en de Amerikaanse sportartikelengigant momenteel in volle gang.

Op dit moment worden de shirts van Liverpool geleverd door New Balance, maar het huidige sponsorcontract loopt af in de zomer van 2020. The Reds houden ruim 52 miljoen euro per jaar over aan de overeenkomst, maar dat bedrag gaat naar alle waarschijnlijkheid ruimschoots overtroffen worden door Nike, dat de eveneens geïnteresseerde concurrenten Adidas en Puma afhoudt.

Hoeveel Liverpool exact gaat verdienen met de nieuwe sponsordeal, is nog onduidelijk. ESPN stelt echter dat het bedrag in de buurt van de opbrengsten van Manchester United komt. The Mancunians worden gesponsord door Adidas, dat hier een jaarbedrag van liefst 870 miljoen euro voor overheeft. Volgens ESPN is het niet ondenkbaar dat Liverpool dankzij de op handen zijnde deal met Nike over dit bedrag heen gaat.