Joos stuurt mening over Malinovskyi bij: ''Ik kon het niet goed zien''

Joos stuurt mening over Malinovskyi bij: ''Ik kon het niet goed zien''

08-04-2019 17:42
41

Filip Joos was zaterdag de commentator van dienst tijdens Racing Genk - KAA Gent. Hij vond de rode kaart voor Ruslan Malinovskyi, die zeven duels tegen zich heeft horen eisen, volkomen terecht. Joos zag opzet in het spel. Dat leidde weer tot boosheid bij Genk-supporters. Joos heeft zijn mening inmiddels bijgesteld.

"De actie gebeurde in een uithoek van het veld en ik kon het niet goed zien. Live beleefde ik het eigenlijk maar uit de tweede hand'', bekent hij maandag bij Sporza. Nu Joos de fase een tiental keer heeft gezien constanteert hij ook geen 'snelle en gerichte beweging'. "Het is in mijn ogen geen trap. Ik geef Philippe Clement ook gelijk met zijn theorie van de spierspanning. Dat had ik op dat moment zelf niet gezien. Malinovski zet zeker geen kracht.''

Joos kan toch begrijpen dat ref Lawrence Visser de rode kaart toonde. De strafeis van zeven speeldagen vindt de analist echter onbegrijpelijk. ''Het feit dat hij met zijn linkerbeen toch naar Verstraete gaat, doet mij wel vermoeden dat de rode kaart niet onterecht was. Maar om nu een schorsing van 7 speeldagen voor te stellen, dat vind ik echt van de gekken."

Lees ook: Racing Genk in de tegenaanval: 'Maar één uitspraak de juiste: vrijspraak'