Anderlecht en 9 andere clubs voor licentiecommissie: ‘Er zijn vragen gesteld’

Anderlecht en 9 andere clubs voor licentiecommissie: ‘Er zijn vragen gesteld’

Gepubliceerd: donderdag 4 april 2019 om 07:46do 04-04-2019 om 07:46

Tien clubs zijn voor de licentiecommissie verschenen. Anderlecht, Standard, KV Oostende, OHL, Club Brugge, Moeskroen, Union, Roeselare, Tubeke en KV Mechelen moesten zich melden.

Voor de meeste clubs ging het om details en leek er geen vuiltje aan de lucht. RSC Anderlecht daarentegen kwam afgelopen dagen in de media omdat Hein Vanhaezebrouck naar de licentiecommissie zou zijn gestapt omdat zijn vergoeding niet volledig zou gestort zijn.

“Er zijn vragen gesteld over bepaalde dossiers. Ik denk niet dat het aan mij is om daar meer over uit de doeken te doen”, laat Michael Verschueren aan Het Laatste Nieuws weten. “Er zijn vragen gesteld, wij hebben geantwoord. Het is niet over individuele details gegaan. Wel over een aantal puur balansmatige parameters.”

Vooral Moeskroen en Tubeke zouden in slechte papieren zitten. ‘Het gerecht besliste op 27 februari om de Henegouwers onder voorlopige bewindvoerders te plaatsen. De club wordt ervan verdacht illegale geldstromen te ontvangen via belastingsparadijzen’, klinkt het over Moeskroen. Bij Tubeke zou eigenaar Chankoo Sim hebben losgelaten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws