Bayat en co zien inkomsten toenemen: '48,6 miljoen euro'

Bayat en co zien inkomsten toenemen: '48,6 miljoen euro'

03-04-2019 10:01
5

Mogi Bayat en Dejan Veljkovic waren de afgelopen maanden niet uit het nieuws weg te denken. Ondanks de verhalen over hun betrokkenheid in de zaak Propere Handen bleven ze goed geld verdienen. Dat schrijft de Standaard.

De krant kon een rapport van de KBVB inkijken. Het rapport moet de Belgische voetbalbond jaarlijks indienen bij de FIFA. Het bevat de bedragen die clubs jaarlijks betalen aan tussenpersonen bij transfers. Alle spelersmakelaars in België samen ontvingen tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019 maar liefst 48,6 miljoen euro. Het jaar voordien was dat 'amper' 41,9 miljoen euro.

44,3 miljoen euro verdienden de spelersmakelaars aan transfers in de Jupiler Pro League. Transfers in de Proximus League leverden 4,3 miljoen euro op. Bayat en zijn vennootschap Creative Management Group waren in de voorbije periode volgens het rapport goed voor 27 transfers. Spijtoptant Dejan Veljkovic en zijn DV Management BVBA waren slechts verantwoordelijk voor twee transfers. Zijn broer Goran Veljkovic was ook goed voor twee transfers.

Walter Mortelmans mag zich volgens het rapport de primus van de klas noemen. De man achter International Sports Management was betrokken bij 30 transfers. Evert Maerschalk (27 transfers) vult samen met Bayat het podium aan. Het duo Jacques Liechtenstein/Peter Verplancke was goed voor 22 deals. Patrick De Koster (16), Kristof Vandersmissen (16) en Thomas Buanec (14) deden ook hun duit in het zakje. In België zijn er ondertussen meer dan 300 mensen die zich makelaar mogen noemen.