Fulham grijpt laatste kans niet en degradeert na één seizoen uit de Premier League

Fulham grijpt laatste kans niet en degradeert na één seizoen uit de Premier League

Gepubliceerd: dinsdag 2 april 2019 om 22:45di 02-04-2019 om 22:45

Fulham is na een 4-1 nederlaag bij Watford definitief gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van Dennis Odoi had minimaal een punt nodig om de gang terug naar het Championship nog even uit te stellen, maar ondanks een goal van de Nederlander kwam dat resultaat er niet.

Fulham had in ieder geval een resultaat nodig om niet te degraderen en met Ryan Babel in de gelederen gingen The Cottagers op zoek naar dat resultaat. Ze kwamen echter van een koude kermis thuis, want na een half uur nam Watford de leiding. Abdoulaye Doucouré werd geen strobreed in de weg gelegd en die drukte dan ook overtuigend af: 1-0.

De bezoekers uit Londen weigerden echter om het hoofd te buigen en nog voor de rust stondd de 1-1 alweer op het bord. Ryan Babel werd diep gestuurd, passeerde de doelman met een goede sleepbeweging en schoof de bal in het lege doel. Een belangrijke treffer voor Fulham, dat daardoor weer uitzicht had op een resultaat.

In de tweede helft viel het doek echter alsnog voor The Cottagers. Will Hughes trof na een uur spelen doel met een fantastische volley, waarna het leed alleen nog maar groter werd voor Babel en de zijnen. Troy Deeney zorgde zes minuten na de 2-1 voor de derde Watford-goal, waarna ook Kiko Femenia nog tot scoren kwam. Met nog vijf wedstrijden te spelen kan Fulham nog maar vijftien punten halen, terwijl de achterstand op de veilige zeventiende plaats zestien punten bedraagt. Daardoor daalt Fulham na één seizoen in de Premier League alweer af naar het Championship.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws