Vandenbempt: ''Anderlecht is op dit moment geen geloofwaardige titelkandidaat''

Vandenbempt: ''Anderlecht is op dit moment geen geloofwaardige titelkandidaat''

29-03-2019 13:11
7

Peter Vandenbempt beschouwt Anderlecht aan de vooravond van Play-Off 1 niet als een concrete titelkandidaat. Dat zegt Vandenbempt in zijn vooruitblik bij Sporza.

''Voor mij is Anderlecht op dit moment geen geloofwaardige titelkandidaat. Oké, 13 op 15 is goed gedaan in de eindsprint, maar je moet die wedstrijden ook een beetje relativeren. Anderlecht heeft kwaliteit, maar er is toch een verschil - zeker in de breedte - tussen enerzijds Genk en Club en anderzijds Anderlecht. Om nu te zeggen dat Anderlecht plots in Play-Off 1 de overwinningen aan mekaar zal rijgen, zou me eerlijk gezegd verbazen'', deelt Vandenbempt zijn mening.

De populaire analist en (radio)commentator ziet beterschap bij Anderlecht, maar acht de Brusselaars niet goed genoeg voor de titel. ''Anderlecht is beter, constanter en solider geworden dan 3 of 4 maanden geleden. Maar op basis van de voorbije maanden zet ik hen toch één of twee trappen lager dan Genk en Club. Als je me vraagt of Anderlecht kampioen kan worden, dan zeg ik: alles kan, maar neen, dat niet.''

Lees ook: Vandenbempt ziet werkpunten bij Anderlecht: "Hij kan me niet overtuigen"