'Tottenham Hotspur houdt rekening met vertrekkers en kijkt rond bij Ajax'

'Tottenham Hotspur houdt rekening met vertrekkers en kijkt rond bij Ajax'

28-03-2019 14:00
1

Tottenham Hotspur heeft interesse in Hakim Ziyech. Dat is wat het Engelse The Guardian schrijft in een uitgebreid transferstuk over de Londense club.

De kans is groot dat er na dit seizoen meerdere spelers vertrekken uit Amsterdam. Ziyech is er daar een van. Volgens The Guardian heeft Tottenham 'langdurige interesse' in de 26-jarige Ziyech, die aan zijn derde seizoen bezig is bij Ajax. Tottenham-manager Mauricio Pochettino is de afgelopen zomer bepaald niet verwend met nieuwe spelers en wil naar verluidt dat daar vanaf komende zomer verandering in komt. Zeker omdat er meerdere spelers zijn die mogelijk vertrekken uit Londen.

Toby Alderweireld komt in aanmerking voor een transfer en Christian Eriksen weigert zijn tot 2020 durende contract te verlengen. De verbintenis van Jan Vertonghen loopt volgend jaar zomer af, maar de Rode Duivel levert vanwege zijn leeftijd (32) minder op. Ook Vincent Janssen mag vertrekken.

Op de achtergrond is Tottenham bezig met versterkingen. Jack Grealish (Aston Villa), Jarrod Bowen (Hull City), David Brooks (Bournemouth), Max Aarons (Norwich City), Kieran Tierney (Celtic), Sean Longstaff (Newcastle United) en Harvey Barnes (Leicester City) zijn spelers die Tottenham de afgelopen periode in de gaten gehouden heeft. Ook de naam van Ziyech wordt genoemd.

Wat Ziyech op moet brengen wordt door The Guardian niet naar buiten gebracht. De Marokkaan leek afgelopen zomer al te verhuizen uit Amsterdam, maar het geïnteresseerde AS Roma liet uiteindelijk niet meer van zich horen.