Hazard wipte de bal over hem, sprong mee, scoorde en keek hem aan met een air

"Hazard wipte de bal over hem, sprong mee, scoorde en keek hem aan met een air"

27-03-2019 15:38 Laatste update: 15:48
1

100 caps heeft Eden Hazard nu op zijn teller. De Rode Duivel heeft nog flink wat jaren te gaan, maar maakte tot nu toe al veel indruk in zijn loopbaan. Bij ex-club Lille OSC zullen ze hema alvast nooit vergeten.

Jean-Michel Vandamme, directeur van het opleidingscentrum bij de Noord-Franse club, haalt een anekdote aan om het karakter van Hazard te beschrijven. "Zelfs op training kon hij heel speciale dingen doen. Tijdens een vier tegen vier zat hij eens in het ploegje van Landreau (een Franse doelman, nvdr.). Enige probleem: hij verdedigde niet mee", leidt Vandamme zijn verhaal in bij Sport/Foot Magazine.

"Landreau begon hem uit te maken, dat hij zich meer moest inspannen. Daarop veranderden de ploegen van kamp en stond Hazard plots tegenover Landreau. Hij ging de bal ophalen bij zijn doelman, dribbelde de drie spelers en richting Landreau, die als een gek uitkwam en in zijn voeten dook. Dus wipte hij de bal over hem heen, sprong er mee over en scoorde in het lege doel. Daarna keek hij hem aan met een air van: "je mag zeggen wat je wil, maar ik, ik ben grote klasse"."