''Dan is Courtois een beetje een sta-in-de-weg met zijn contract van 6 jaar''

''Dan is Courtois een beetje een sta-in-de-weg met zijn contract van 6 jaar''

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 11:40za 23-03-2019 om 11:40

Thibaut Courtois was na afloop van België-Rusland (3-1) een belangrijk onderwerp van gesprek. Zijn zeldzame blunder zal geen gevolgen hebben bij de Rode Duivels, maar misschien bij Real Madrid des te meer. Peter Vandenbempt is benieuwd hoe de situatie van Courtois zich gaat ontwikkelen.

''Mensen die het huishouden van Real Madrid van dichtbij volgen en kennen, kijken uit naar wat de bedoeling van Zinédine Zidane is. Op zich is er geen sportieve discussie mogelijk: Courtois is met grote voorsprong de beste doelman van Real'', spreekt Vandenbempt duidelijke taal tegenover Sporza.

Real-trainer Zinedine Zidane kijkt er mogelijk met een ander oog naar. ''Als Zidane denkt: ik heb hier mijn 20-jarige zoon Luca zitten als talentvolle doelman, dan kan het best wel zijn dat Zidane tweede doelman Navas nog een jaar of twee aan boord houdt en zo makkelijker nadien Luca in het eerste elftal kan brengen'', speculeert Vandenbempt.

In dat geval zou Courtois snel overbodig kunnen worden. ''Dan is Thibaut Courtois een beetje een sta-in-de-weg met zijn contract van 6 jaar. Dus, het wordt uitkijken hoe dat er voor Courtois aan toegaat'', is de populaire radiocommentator nieuwsgierig.

Lees ook: Blunder kost Courtois krediet: "Binnen kortste keren opgepikt door Spaanse media"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws